perjantai 9. tammikuuta 2015

Pizzaperjantai Olen edelleen malttanut olla hankkimatta kevääntuoja tulppaaneja. Tämä on johtunut siitä, että meillä edelleen kukkii todella kauniisti joulukukat. Erityisesti tämä kerrottu valkoinen amaryllis on ollut todella kaunis. Ja vaikuttaisi siltä, että edelleen saamme sen kauneudesta nauttia. Kolmas kukkavarsi on tuloillaan. Hieman epäilen, että kyllä ne tulppaanitkin kotimme saavuttavat pian tästä kukkavarresta huolimatta.


 Sen verran minun täytyy palata taannoiselle Kalliomäen retkellemme, että muutama kuva on jaettava päivällisestämme. Eikös nyt juuri ole se hyvin lanseerattu pizzaperjantai?! Olemme puhuneet todella moneen kertaan, että pitäisi tehdä pizzaa leivinuunissa. Ja nyt se toteutettiin. Tähänkin saakka leivinuunia on toki käytetty, mutta haudutetun lihapadan valmistamiseen. Tämän pizzakokemuksen jälkeen voin vain todeta, että tämä kerta ei jää viimeiseksi. Valmistaminen oli nimittäin yllättävän helppoa. Tomaattikastikkeen tein tuoreista tomaateista, sipulista ja yrteistä. Tällä kertaa mukaan oli sattunut ruohosipulia ja lehtipersiljaa, mutta yllättävän hyvin nekin tomaattikastikkeeseen sopivat. Basilikaa ja oreganoa emme jääneet kaipaamaan.


Päädyin pitämään pohjalla leivinpaperia, mutta varsinkin pizzan kypsyessä se tahtoi luiskahtaa pizzan alta pois. Joten varmasti olisi hyvin onnistunut ilmankin. Täytteet kumpikin sai laittaa pizzaansa valintansa mukaan. Näin ollen kaksi melko erilaista pizzaa valmistui. Hyvältä maistui kuitenkin kumpikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti