keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ja niin saapui arki loman jälkeen...Miten se aina onkin niin, että yö loman jälkeen ennen töiden alkua menee yhdeksi sängyssä pyörimiseksi? Minulla ainakin. Kun yöllä pötköttää hereillä ja tietää, että herätys lähenee niin kyllä ärsyttää. Yritin olla viime yönäkin miettimättä yhtään mitään ja vain koittaa rauhoittua ja nukahtaa, mutta miten se onkin niin vaikeaa. Mitä enemmän odotat ja toivot unta, sen varmemmin se pysyy kateissa. Onneksi itselläni tälläiset yöt ovat hyvin satunnaisia. Sympatiat kyllä herää niitä ihmisiä kohtaan, jotka jatkuvasti yrittävät unta saavuttaa siinä onnistumatta. Illalla nukahtaessani mietin Kalliomäen maisemia ja kuinka kaunista siellä on myös näin talvella. Ihan Kalliomäen tontin lähellä on koski ja kosken rannat ja maisemat ovat upeat kesällä, mutta niin näkyvät olevan myös talvella.


 Arjen saapuminen näkyy myös lautasella. Ei ole tarjolla aamiaista maitokahvilla, ei. Olen todennut, että lapsena niin kovin inhoamani kaurapuuro on aivan oiva valinta aamuun. Terveiset vain äidille!  Ja kun se on vielä mahdollista syödä itse Kalliomäen ympäristöstä poimittujen mustikoiden ja itse keitetyn kuningatarhillon kera niin kyllä kelpaa. Myös Vanhaherra saapuu aina alakertaan odottamaan omaa osuuttaan puuroannoksesta. Hänellä on selvästi hyvin kehittynyt arviointikyky siinä, että missä vaiheessa alakertaan kannattaa siirtyä. Ei turhan aikaisin, jotta ei joudu liian kauan odottamaan osuuttaan, mutta ei myöskään missään tapauksessa liian myöhään ettei jää ilman puuroa.
Arjen saapuminen tuntuu lamauttavan aivot myös päivällistä miettiessä. Miten ihmeessä mieleen ei tule mitään muuta kuin makaroni-johdannaisia ruokia? Meillä "nautittiin" tänään niinkin suurta herkkua kuin "makaronia ja jauhelihaa". Siis keitettyä makaronia ja paistettua jauhelihaa sekoitettuna. Kyllä siinä on kulinaarista nautintoa kerrakseen!Pönttöuunissa tulen palaessa on mukavaa kietoutua torkkupeittoon postilaatikkooon ilmestyneitä lehtiä lukemaan. Vähän väsyneenä ja vatsa pullollaan ruokaa on elämä kuitenkin mallillaan. Kyllä se arki kuitenkin on ihan mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti