torstai 1. tammikuuta 2015

Hyvää vuotta 2015!


Niin se vuosi vaihtui ja uusi alkoi! Hyvässä seurassa mukavia puuhaillen aika tuntuu kuluvan hurjalla vauhdilla. Saunassa ja avannossa (minäkin ja jopa kaksi kertaa!) oli hyvä käydä pesemässä vanhan vuoden pölyt pois ja sitten nauttia hyvää ruokaa ja juomaa. Ja juu, kakku kelpuutettiin myös kätevä emäntä-versiona. 
 Itse en ole erityisen innostunut rakettien ampumisesta, mutta voi sitä riemua jolla lapset odottivat tätä illan huipennusta! Tänään ja viime yönä vielä useaan kertaan katsottiin puhelimella nauhoitettuja otoksia tästä spektaakkelista (?!). Vuosi sitten ilma oli niin surkea, että suurin osa raketeista jäi ampumatta lasten suruksi, mutta onneksi nyt asia korjaantui ja vuoden säästössä olleet raketit pääsivät taivaalle. Itse istuin ikkunan takana sisällä vanhan koiraherramme seurana. Minä katselin raketteja ja vanhaherra nukkui. "Mamman" seurassa ei pelota paukekkaan. Ilman "mammaa" kyllä. Tämän kuvan ystäväni ikuisti ulkona minua varten. Todistusaineistoksi siitä, että kyllä, vuonna 2014 ammuimme raketteja.


Tänään aamu valkeni sään puolesta varsin harmaana. Mutta olettekos huomanneet? Harmaakin sää voi olla todella kaunis. Mielelläni olisin tosin pitänyt lumen ja pakkassään, mutta kun säätä ei voi valita niin tällä mennään ja ihastellaan harmaan eri sävyjä! Mieli olikin sitten varsin aurinkoinen. Aamupala ajan kanssa hyvässä seurassa. Ja kuten ystäväni totesi: "Parasta kahvia saa silloin, kun keittää espressoa puuliedellä". Totta. Hyvää oli ja kahvi todella kruunasi mainion aamiaisen!


 Koska harmaan lisäksi muut värit uupuvat niin lounaamme sentään hetkellisesti lisäsi värejä ulkona. Hyvin perinteisesti hoitui lounaan teko. Miehet savustivat kalaa ulkona ja naiset hoitivat muun ruokailuun liittyvän. Ehkäpä seuraavalla kerralla teemme toisinpäin?!


Tunnustusta on tosin annettava. Kala oli todella erinomaista!

Paluumatkalla kotiin kurvasimme Kalliomäen kautta. Patterit ovat nyt lämpiämässä, jotta yöpyminen siellä ei käy liian kylmäksi. Puutyöt odottavat tekijöitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti