lauantai 24. lokakuuta 2015

Syksyn satoa


Tänä syksynä ei sienisato ole päätä huimannut. Sen verran kuitenkin syksyn herkkuja löytyi, että perinteinen suppiskeitto tuli tehtyä. Ja voi että se maistuu aina hyvältä!
Tämän keiton teen aina summittaisella reseptillä, joten tässä se summittaisena myös teille. Mitat siis kaikki tiedolla noin :D


 Suppilovahverokeitto

1l suppilovahveroita
1sipuli
reilu määrä rasvaa kuullotusta varten (voi tai öljy käy molemmat)
2,5rkl vehnäjauhoja
n.vajaa litra nestettä,  joko kasvis- tai lihalientä (1,5-2 kuutiota litraan nestettä)
1-2dl ruoka- tai kuohukermaa

Tee ensimmäisenä valmiiksi kasvis-tai lihaliemi. Kuullota pilkotut sipulit kattilassa ja lisää tämän jälkeen pilkotut sienet. Kun nesteet on sienistä osin irronneet lisää jauhot ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen lisää nestettä erissä koko ajan hyvin sekoittaen. Kun mielestäsi keitto on sopivaa koostumukseltaan anna sen kiehua miedolla lämmöllä n.10min. Tämän jälkeen lisää kerma ja kuumenna vielä lämpimäksi. Sen jälkeen keitto on valmis nautittavaksi! Itse en yleensä enää lisää mausteita, mutta tietenkin maun mukaan voi niin tehdä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti