sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Suklaakakkua ja lumitöitä



Lauantain jälkiruokaa miettiessämme sai suklaa suurimman kannatuksen. Kaikenlaisia reseptejä katsellessamme omasta reseptivihkosta löytyi resepti, jota päätimme soveltaa. Ja hyvää tuli! Tässä ohessa teille muillekin kokeiltavaksi ohje.

Herkullinen suklaakakku a´la Laura ja Hanna

400g tummaa suklaata (väh. 70%)
8 kananmunaa
6rkl ruokosokeria
1,5 dl rouhittua suolapähkinää
0,75dl vahvaa kahvia

Voitele 25cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaisista kova vaahto. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita suklaan joukkoon keltuaiset. Lisää suklaaseokseen sokeri, kahvi ja rouhitut suolapähkinät. Muutkin pähkinät varmasti sopii. Nostele valkuaisvaahto seoksen joukkoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa 200°c n. 10min. Taikina vaikuttaa raalta, kun otat sen pois uunista, mutta niin on tarkoituksin. Laita vuoka viileään vähintään 2 tunniksi. Tarjoa jäätelön ja marjojen ja hedelmien kera.

Nam.

 

Tällaisen jälkiruoan jälkeen oli toki paikallaan, että taivaan täydeltä satoi ja edelleen sataa lunta. Tulipa huhkittua tunti lumitöissä heti aamusta. Ja näin hauska apulainen oli minulla puuhissa mukana. Lumitöiden tekeminen on tarkkaa puuhaa! Seuraavat lumityöt joutuukin sitten hoitamaan ilman näin mainiota apulaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti