tiistai 3. maaliskuuta 2015

Veden hakumatkalla


Piipahdimme viikonloppuna Kalliomäellä. Kaunis aurinko paistoi aina välillä ja kuuma tee termospullosta suklaan kera maistui mainiosti. Tällä reissulla tuli tarkistettua, että kaikki on mökillä kunnossa, mutta lisäksi kävimme hakemassa vesinäytteen kaivosta. Naapurimme on ystävällisesti luvannut opintojensa osana tutkia, että vesi kaivossamme on edelleen juomakelpoista. Se on edellisen kerran tutkittu lähes kaksikymmentä vuotta sitten, joten oli jo aika varmistaa tilanne uudelleen. Olemme tähän saakka kantaneet juomaveden mukana siitä huolimatta, että vesi kaivossa on ollut kirkasta ja hajutonta. Ehkäpä juomaveden kantaminen saa nyt loppua?!



Lumen määrä yllätti meidät täysin. Kotona lunta ei ole enää juurikaan, mutta Kalliomäellä sitä riitti. Olin kyllä varautunut kumisaappailla, mutta niin vain sai mieheni kulkea edellä. Saappaanvarret riittivät hänellä paremmin. Vanhaherra hupsahteli lumeen ja välillä hanki kantoi. Kotimatkalla ei takapenkiltä pahemmin liikettä kuulunut, sen verran lumessa rämpiminen oli voimia vienyt!


 

 

Vanhaherra on aina siellä missä mekin. Myös vesinäytteen otossa hän oli hyvin aktiivisena toimijana mukana. Kas, kun olisi niin mukava saada juoda suoraan letkusta. Nyt siis jäädään odottamaan miltä vesi vaikuttaa muutenkin kuin näön ja hajun perusteella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti