torstai 15. syyskuuta 2016

Kalliomäen syyskakku



Koska omenoita Kalliomäellä on nyt tosiaan riittänyt niin tulinpas kehittäneeksi mielestäni ihan mainion syyskakun.
Jotta tekin voitte kokeilla, niin tässäpäs sen ohje:


Kalliomäen omenakakku


Pohja:
100g voita/margariinia
n.200g kaurakeksejä


Täyte:
n. 5-8 pientä omenaa
hieman voita
hunajaa ja kanelia


lisäksi
200g Valio Viola tuorejuusto vanilja (tai jotain muuta vastaavaa)
200g Valio maustettu rahka vanilja (tai jotain vastaavaa)
2,5dl Vaahdotettavaa vaniljakastiketta
3tl liivatejauhetta
sitruunavettä liivatepurkin ohjeen mukaan.


Kiille:
2dl Omenamehua
1dl hyytelösokeria


Ihan ensimmäiseksi ota pieni kattila, johon laitat hieman voita. Sitten pieni omenat kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Hauduta omenapaloja pehmeiksi kattilassa välillä sekoittaen ja lisää oman maun mukaan kanelia ja hunajaa. Laita jäähtymään. Jäähtymisen aikana tee murupohja siten, että sulatat voin kattilassa ja murskaat kaurakeksit. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuokaan (~24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperia ja hiukan rasvannut öljyllä reunoja ( tämä helpottaa kakun irrottamista.)

Seuraavaksi vaahdota vaniljakastike. Lisää sekaan rahka ja tuorejuusto sekä jäähtynyt omenaseos.
Lisää liivate ohjeen mukaan. Jos käytät liivatelehtiä huomio, että yksi teelusikka jauhetta vastaa noin kahta liivatelehteä.

Tämän jälkeen kaada seos murupohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.
Tee hyytyneen kakun päälle kiille omenamehusta ja hyytelösokerista. Jos haluat paksumman pinnan tee ohje kaksikertaisena. Anna pinnan jähmettyä.

Lopuksi irrota irtopohjavuoasta ja laita tarjolle!

Toimii!


Ehdin kokeilla tätä jo versiona: kaikkea ei löydy, sovelletaan!
Pohjaan tuli tällöin kaurakeksien lisäksi Dominokeksejä ja rahka ja tuorejuustokin oli eri laatuja, kuin tässä ohjeessa.
Sekin toimi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti