perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kurkistus tupaan


Muutamaan kertaan olette aikaisemminkin päässeet kurkistamaan Kalliomäen tupaan.

Tupa/olohuone ei ole suuresti muuttunut enää toviin. Huonekalut, jotka tilaan pääasiassa ensimmäisen Kalliomäen vuotemme aikana löysivät, ovat palvelleet niin mainiosti, ettei muutosta ole tarvittu.

Kaikki huonekalut ovat vanhoja. Osa on saatu, osa ostettu ja osa on löytynyt vanhoista piiloista. Punainen keinutuoli löytyi pihakirppikseltä Varsinais-Suomesta reissulla, jonka tein junalla. En sentään sitä junalla lähtenyt kuljettamaan, vaikka sitä harkitsinkin. Asia ratkesi siten, että ystäväni ystävällisesti sen toi Kalliomäelle autolla ohi kulkiessaan.

Itse ajattelin alun alkaen sisustaa tilaa nykyaikaisemmin, mutta mieheni halusi vanhahtavaa sisustusta. Ja täytyy myöntää, että tämä päätös ei ole harmittanut yhtään, vaikka tiukkasanaisia keskusteluja aiheesta alkuun käytiinkin :D
Hyvin on onnistunut sohvalla "röhnöttely" näissäkin sohvissa!

Hirsiseinälle emme ole halunneet tehdä mitään, joten se on saanut olla sellaisenaan.
Useimmiten muutoksissa näkee hirren saaneet valkoista väriä pintaansa. Toki valkoinen seinä varmasti jonkin verran tekisi tilaa isomman oloiseksi, mutta kun se maali hirren pintaan on niin lopullista. Jopa rahkasammalet ja pellavaeriste tilkkeenä on annettu olla paikoillaan.
Hiukan ne tahtovat sotkea, mutta hirret olisivat liian "puhtaat", jos väleistä häviäisi eristeet.
Toki pinkopahvi ja tapetti olisi yksi vaihtoehto, mutta koska hirret olivat paljaana ja ne ovat niin kauniit omaan silmään, niin emme ole niitä halunneet peittää.Mökille tullessa useimmiten seisahdun tuvan ovelle ihmettelemään ja nautin siitä ihanasta rauhan-tunteesta, joka minut aina valtaa tuossa tilassa.

Rauha.
Levollisuus.
Hyvä mieli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti